Кошик
17 відгуків
+380 (50) 867-10-85
Офіціний інтернет-магазин виробника рекуператорів Climtec
Кошик

Вентиляція для кальянной / ресторану

від 15 000 

  • Під замовлення
clockВідправка з 26 травня 2024
Вентиляція для кальянной / ресторану
Вентиляція для кальянной / ресторануПід замовлення
від 15 000 
+380 (50) 867-10-85
є Viber, Telegram, WhatsApp
+380 (50) 867-10-85
є Viber, Telegram, WhatsApp
повернення товару протягом 14 днів безкоштовно

Питання вентиляції стоїть в одному ряду з вибором робочого устаткування та інтер'єру. Тому що неприємні запахи в залі можуть позбавити Вас клієнтів, а відсутність комфортних кліматичних умов на робочих місцях персоналу.

Щоб параметри мікроклімату було легко дотримуватися і регулювати, ми пропонуємо як спрощені системи для невеликих закладів, так і більш складні для великих. Розглянемо більш детально всі типи приміщень, які присутні в громадському харчуванні.

Кухня. Якщо вона велика і розділена на цехи, то в кожному з них треба підтримувати свою температуру. Для зниження інфрачервоного випромінювання печей і варильних поверхонь обов'язково застосування як мінімум витяжки, а бажано поєднати її з повітряним душированием. Температура вище 25°С може зіпсувати навіть заготівлі продукції. Так, наприклад, під час приготування страв на банкет напівфабрикати і закуски можуть перебувати поза холодильника до 2х годин. За цей час може початися процес окислення, і гості з чутливою системою травлення можуть отруїтися.

Вентиляція тим більше незамінна, якщо варильні плити працюють на газу.

Ми встановлюємо витяжні зонти над основними робочими столами, варильною поверхнею і духовою шафою. Далі система повітроводів приходить до основного вентилятора, який забезпечує забір повітря. Потужність застосовуваного вентилятора розраховується виходячи максимальної температури в цехах і обсягу приміщення.

До виробництва кондитерських виробів пред'являються особливо підвищені вимоги по якості повітря і температурному режиму кожного цеху. Борошняна і цукровий пил відноситься до шкідливих речовин. Для цього на робочі місця повинні бути обладнані точкової витяжною вентиляцією.

Мийка кухонного посуду повинна здійснюватися гарячою водою температурою не нижче 65°С. При такій температурі обсяг виділяється вологи може становити до 10 л/год. Відповідно, це ще одна точка, яку бажано включити в систему кухонної витяжки.

Склад. Щоб продукти зберігали свої якості довго і не псувалися, складське приміщення повинно мати температуру не вище +20°С, добре провітрюватися і бути сухим. Для цього, як мінімум, повинна бути організована пасивна вентиляція. Відкрите вікно далеко не завжди може забезпечити потрібну швидкість повітряних потоків. І не варто забувати, що через відкритий отвір може потрапляти пил, комахи, тварини, сторонні особи. Крім того, геометрія складського приміщення і його розташування (напівпідвал, підвал) не дають можливості досягти сухості за допомогою звичайного провітрювання.

Для складу ми пропонуємо вентиляційну установку з припливно-витяжною організацією повітряних потоків і рекуперацією тепла. Такий децентралізований рекуператор CLIMTEC серії РД забезпечує оновлення повітря зі швидкістю від 100 м3/год до 185м3/год (в залежності від моделі). Повернення тепла (рекуперація) не дає загубитися внутрішньої температурі складу, бути тепло або холод. Таким чином, відпадає необхідність підігрівати склад в холодну пору року.

Санвузол зазвичай обладнується витяжним вентилятором, який має окремий вихід, щоб неприємні запахи ні в якому разі не потрапили в зал або кухню. Якщо в санвузлі спостерігається зростання цвілі, то в цьому випадку ми пропонуємо варіант припливно-витяжної вентиляції.

Зал. Як не дивно, в ресторані не повинно пахнути їжею. Щоб повітряні потоки повітря з виробничих приміщень та гостьових залів не перехрещувалися, вони повинні бути розділені фізично. Також, коли відбувається наплив відвідувачів, запах готової їжі зі столів і задуха може залишити неприємне враження у гостей, і наступного разу вони можуть відмовитися від візиту в Ваш заклад. Тому ми пропонуємо проект окремої вентсистеми, робота якої спрямована на оновлення повітря тільки в залі для відвідувачів.

Для маленького приміщення до 75м2 можливе застосування децентралізованого рекуператора CLIMTEC серії РД. Він забезпечує одночасний приплив і відтік повітря, повертаючи тепло (прохолоду). Також є моделі, які догревал повітря за допомогою Тенів.

Для великих залів передбачено 2 варіанти.

1. Централізовані роторні рекуператори CLIMTEC серії РЦ - зручні і компактні агрегати.

2. Більш габаритні системи на основі пластинчастих теплообмінників з набірними позиціями.

Обидва вони мають безліч трубчастих висновків, через які здійснюється забір і подача повітря. Вбудовані в них теплообмінники поглинають тепло з навколишнього середовища від відвідувачів і подають його назад, але тільки вже зі свіжим повітрям. У такі системи вентиляції може бути вбудована функція кондиціювання, щоб насолоджуватися комфортом і взимку, і влітку.

У будь-якому разі вибору обладнання передує розрахунок потоків повітря, які повинні повністю замінювати повітря від 5 до 10 разів на годину в залежності від завантаженості залу.

Кальянная або зал для паління – це територія, яка вимагає застосування більш потужного устаткування ніж описано вище, так як повна заміна повітря повинна здійснюватися близько 50 разів на годину. Ми також, як і для звичайних залів, підбираємо рекуператори CLIMTEC або Vents системи, але вже ті, які відносяться до промислової техніки.

Альтернативи використанню рекуператора немає. Кондиціонер для залу – це не варіант, так як навіть самий дорогий канальний кондиціонер дасть не більше 15% домішки свіжого повітря. З-за цього у багатьох закладах накопичуються неприємні запахи, які часом можна прибрати тільки разом із заміною штукатурки, підлогового покриття та меблів. Проста система вентиляції без рекуперації просто викидає тепло з приміщення, і Ваші витрати на опалення з'їдають весь прибуток.

Уборка и чистка – важнейший показатель серьезности заведения. Открытые окна и двери мгновенно запускают пыль и насекомых, которые могут попасть в еду, столовые приборы и мебель. Использование вентиляции в разы снижает такой риск, так как все предлагаемые нами вентсистемы оснащены фильтрами высокого класса, которые улавливают мелкие и крупные частицы. Для обеспечения гигиены, конструкция и способ крепления фильтров предусмотрены для легкодоступной чистки или замены.

Шум – это показатель, который обязательно учитывается при проектировании вентиляции. Мы применяем исключительно то оборудование, которое не создает дополнительной звуковой и вибрационной нагрузки на организм работников и посетителей и остается в рамках 60 ДБ (данный уровень регламентирован в санитарных нормах).

Обратившись в CLIMTEC, Вы получите полный комплекс услуг, который включает: проект, составление сметы, изготовление оборудования и воздуховодов, монтаж. Вы можете воспользоваться услугой всеми услугами одновременно «под ключ» или выборочно.

Обращайтесь к нам через форму обратной связи на Главной странице сайта или по телефону. Перейти в раздел Контакты. Для того чтобы приступить к работе, нашему инженеру понадобится техническая документация на помещение.

Смотрите так же:

- частые вопросы: в чем отличие от других производителей, подробная конструкция и др.

- все модели рекуператоров

- готовые решения для жилых и коммерческих помещений

- сертификаты

Характеристики
Основні
ВиробникВласне виробництво
Країна виробникУкраїна
Гарантійний термін24 міс
Ступінь захисту IP24
Напруга220 В
Частота струму50 Гц
Тип рекуператора припливно-витяжної установкиПластинчастий
Розміщення припливно-витяжної установкиВнутрішнє
Інформація для замовлення
  • Ціна: від 15 000 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner